Vesti

Top 10 potcenjenih pesama – Young Buck

top 10 potcenjenih pesama - young buck
Written by sasakostov

U većini slučajeva, kada se neki reper proslavi i nakon toga sredi svojim ortacima da i oni snimaju albume i ostvare uspešne karijere – dešava se da plan propadne. G-Unit je ekipa za koju ovo ne važi. Young Buck možda nikada nije postao jedan od nosilaca cele Dirty South scene, ali je uspeo da iskoristi ukazanu priliku na pravi način i ostvari svoj potencijal. Pravio je dobre pesme i sa i bez 50-ja i G-Unit-a i ova lista sadrži neke od nezapaženih pesama iz gotovo svakog perioda njegove karijere.

  1. You Gotta Love It

Pesma objavljena na „Back On My Buck Shit“ mikstejpu 2009. godine. Buck je morao da objavi mikstejp jer je, zbog tadašnjih problema sa 50 Cent-om, ugovorom bio sprečen da objavi treći zvaničan album za G-Unit Records. U ovoj pesmi govori o svom povratku na ulicu sa vrha rep igre, u fazonu „tako je kako je“.

„I should be on stage, instead of putting shells in this gauge…“

„I should be on a tour bus, me and Sha Money somewhere in Europe
but damn shit didn’t work out right…“

  1. Came Back

Sa veoma jakog mikstejpa „Back On My Buck Shit Vol. 2“ iz 2010. godine, gde je bilo potpuno jasno da je Young Buck reper kojem nije potrebno 50-jevo prisustvo u vidu refrena ili bilo kakvog „co-sign-a“. Buck repuje i zvuči najbolje kada je sateran u ćošak i treba da se pokaže.

  1. Lose My Mind

Poslednja pesma sa albuma „Buck The World“. Eminem je uradio instrumental, skroz klasičan njegov zvuk, ali Buck je iznenadio drugačijom, znatno agresivnijom i emotivnijom izvedbom nego inače. Buck kao da je predvideo mnogo toga kroz šta će tek proći nakon prestanka saradnje sa G-Unit ekipom.

„You don’t LOVE ME, You just like my car
And if I ever went broke you find another star“

  1. Clean Up Man

Još jedna prava „gangsta“ stvar sa „Buck The World“ albuma. Odlične strofe i refren, manje više o tome koliko je Buck lojalan G-Unit ekipi i na koji način bi se pobrinuo za sebe i svoje ljude ukoliko bi otišao u zatvor ili kada bi njegova rep karijera stala.

  1. No Place For Me

Četvrti singl sa misktejpa „Live Loyal Die Rich“ iz 2012. godine. Buck repuje o tome kako i dalje diluje i uzima pare u „kraju“ dok mnogi misle da više ne živi taj život. Ovaj „soulful“ bit čini da Buck zvuči dosta uverljivo, u smislu da nije srećan zbog povratka na ulicu, što i kaže u naslovu pesme.

„I gotta deal with dope money, I refuse to have no money
In the trap but this ain’t no place for me
Everything ’bout money, nothing free…If I didn’t have to…“

  1. Thugged Out

Pesma sa albuma „T.I.P.“ koji je snimljen pre potpisivanaj ugovora za G-Unit Records, ali je objavljen tek 2005. godine. Pravi „gangsta“ instrumental od  D-Smoov-a, koji je uradio sve bitove na albumu, i odličan Buck-ov flow u sve tri strofe.

„The average thug nigga, somehow a drug dealer
whether he slang packs or gats, it’s all about the  skrilla
me – i load straps and shoot you down like Reggie Miller
while others take time to get paid, I like it quicker“

  1. Daddy When U Comin’ Home

Jedna od pesama sa Buck-ovog prvog ikada snimljenog albuma „Born 2 Be A Thug“, ujedno i jedinog snimljenog za UTP Records. Buck objašnjava svojoj ćerci zbog čega ne može da provodi onoliko vremena sa njom koliko oboje to žele preko savršenog instrumentala za ovakvu tematiku.

  1. The Taped Conversation

Odgovor na 50-jevo objavljivanje snimka njihovog privatnog telefonskog razgovora u kojem se Buck kroz plač žalio zbog svojih finansijskih problema izvinjavao zbog svojih priča o tome kako ga 50 nije plaćao . Jedna od jačih njegovih pesama u svakom smislu, od instrumentala i teksta u strofama, preko refrena, sve do outro-a.

„If a real nigga cry then its real pain,
so on the real my nigga I don’t feel ashamed“

  1. Thou Shall

Pesma sa, možda i najboljeg Buck-ovog albuma, „Straigh Outta Ca$hville“ iz 2004. godine. Neobičan bit za njega i izuzetno energična izvedba i žestok flow od prve sekunde.

„It’s gonna get grimey, like New York say
Bitch niggas horse play, real niggas gon’ spray
Bang the fo’, change clothes, and come back the same day“

  1. Buss Yo Head

Kao što naslov kaže, ovo je prava „fight music“ stvar u Dirty South fazonu. Napadan „gangsta“ instrumental i oštro i direktne Buck-ove rime su odličan spoj.

„You know if you snitch, what we do to tattletales
cut off yo’ bottom lip, send it to you in the mail“

„I’m walkin with my jewelry, I know I ain’t from round here
But y’all gon’ have to kill me before I lay it down, yeah“

About the author

sasakostov

Leave a Comment