Vesti

Top 10 potcenjenih refrena – Nate Dogg

top-10-potcenjenih-refrena-nate-dogg
Written by sasakostov

Pokojni Nate Dogg je bio apsolutni „kralj refrena“ za vreme svoje karijere. Počevši od pojavljivanja na Dreovom prvencu „The Chronic“ davne 1992. godine, Nate je svojim izuzetnim smislom za melodije doprineo uspehu i prepoznatljivosti mnogih hip-hop hitova. Dovoljan dokaz za njegov talenat i legendardni status je činjenica da je uspeo da ostavi ogroman pečat u hip-hopu čak i bez popularnih solo pesama. Jedan jedini „The King of Hooks“ je često bacao u drugi plan repere kojima je gostovao u pesmama.

1. Jermaine Dupri – Ballin’ Out Of Control

Pesma sa JD-jevog drugog albuma „Instructions“ iz 2001. godine i koja je zaslužila mnogo veću slušanost. Sjajna produkcija i Nate-ov doprinos, veoma potcenjena pesma sa puno potencijala.

2. Xzibit – Been A Long Time

X je izbacio dosta hitova na albumu „Restless“. „Been A Long Time“ nije jedan od njih, ali svakako je dobra pesma. Bilo je očekivano da će se i Nate Dogg pojaviti na ovom albumu punom West Coast legendi i definitivno nije razočarao.

3. Mack 10 – Like This

Nepravedno nezapažena pesma sa Mack-ovog albuma „Hustler’s Book“ iz 2005. godine. Nate Dogg je odličan ovde:
“Disrespect, get checked
Snatch you up by yo neck
Young money tryin’ to be the man to quick
Talk a lot of shit ‘cause I do it the best
Some of y’all don’t like me but you give me respect”

4. Daz Dillinger – Boyz N Da Hood

Singl iz 2004. godine koji nije objavljen ni na jednom albumu. Prepoznatljiv sempl i malo brži flow od Daz-a i Nate-a. Soundtrack za letnju uživanciju.

5. Tha Eastsidaz – Let’s Go

Long Beach collaboration! Pesma koja se našla sa mikstejpovima “Gang Bang Music” dua Tha Eastsidaz i “That’s My Work Vol. 4” koji su Tray Deee i Goldie Loc zajedno izbacili sa Snup Dogom. Totalno zvuči kao potencijalni radio-friendy singl.

6. Eminem feat. 50 Cent – Never Enough

Po mišljenju mnogih, “Encore” je Eminemov najgori album. Čak je i on sam više puta izrazio svoje nezadovoljstvo istim. Za “Never Enough” bi moglo da se kaže da je odlična pesma objavljena u pogrešno vreme i na pogrešnom albumu. Bit zvuči sasvim korektno, Eminem standardno dobar kao i uvek, Fifti zvuči kao da se dosta iscimao da parira svom “belom bratu”, a Nejtov refren je uleteo kao šlag na tortu:
“No matter how many battle I been in and won
No matter how many MCs i eat up – it’s never enough”

7. Warren G – In The Mid-Night Hour

“Late night chill” pesma sa Warren-ovog istoimenog albuma. Što se ove liste tiče, ovde najbolje možemo čuti Nejtove vokalne sposobnosti. Lagana muzička podloga i romantična tematika utiču na to da Nate stvarno peva, prebacujući se iz nižih u više tonove sa lakoćom.

8. Obie Trice – Look In My Eyes

Sa Obijevog prvenca “Cheers” iz 2003. godine. Zanimljivo je da ovaj album sadrži dve pesme u kojoj se pojavljuju Obie, Nate Dogg i Dr Dre, prva dvojica na mikrofonu i Dre na bitu. Jedna je izdvojeni hit singl “The Set Up”, a druga je upravo “Look In My Eyes”.

9. Bad Azz – Don’t Hate

Ako je verovati Vikipediji, ovo je pesma iz 2001. godine. Čudan bit, zvuči kao da su pojedini elementi prilično “off beat”. Nejtov refren je odličan, šteta što nije iskorišćen za neku drugu priliku u kojoj bi sigurno više doprineo uspehu pesme.

10. Dove Shack – The Doveshack Is Back

Dove Shack je grupa iz Long Beach-a koja se pojavila na sceni 1995. godine. Od početka su radili G-Funk, tako da je saradnja sa “crooning” majstorom Nate Dogg-om bila očekivana. Po zvuku i Nejtovom stilu pevanja ova pesma je slična “In The Mid-Night Hour”, s tim što Nejt ovde pomalo i repuje u prvoj strofi.

About the author

sasakostov

Leave a Comment